Τα νέα του προγράμματος

Tuesday, May 3, 2011 - 13:33

Ελάτε να καθαρίσουμε το δάσος της Φολόης

Στο πλαίσιο του προγράμματος της προστασίας του δάσους της Φολόης, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) με την ευγενική χορηγία της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε διοργανώνει την «1η Γιορτή Καθαρισμού του Δάσους της Φολόης» το Σάββατο 7 Μαΐου 2011.

Thursday, January 20, 2011 - 15:20

Την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ομάδα εθελοντών του προγράμματος Φολόης. 

Tuesday, December 21, 2010 - 12:02

Το Πρόγραμμα της Φολόης αποκτά μια νέα δυναμική καθώς, από τις 15 Νοεμβρίου, έχει πλέον ως συντονιστή του τον δασολόγο Σεραφείμ Χατζησκάκη. Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις του προγράμματος, καλωσορίζουμε τον Σεραφείμ στους συνεργάτες της Εταιρίας μας και του ευχόμαστε καλή δύναμη.

Thursday, September 30, 2010 - 12:14

Στις 9 Αυγούστου έγινε στο «Πνευματικό Κέντρο Δίβρης» η ιδρυτική συνάντηση ενός καινούργιου τοπικού συλλόγου, του Ωλονού. Η ΕΕΠΦ, αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Φολόης, ήταν εκεί και συμμετείχε στη συνάντηση αυτή, στηρίζοντας ενεργά τη νέα αυτή πρωτοβουλία. Στις 10 Αυγούστου συναντηθήκαμε με τους εθελοντές του χωριού της Φολόης, με κύριο στόχο να τους ενημερώσουμε για τη χορηγία της Mercedes – Benz Ελλάς και τη νέα φάση στην οποία έχει εισέλθει το πρόγραμμα.

Wednesday, June 30, 2010 - 12:17

Η Mercedes-Benz Ελλάς, χορηγός του προγράμματος της Φολόης.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας, το πρόγραμμα της Φολόης, εισέρχεται σε μια νέα φάση. Με την ευγενική χορηγία της Mercedes-Benz Ελλάς, υποστηρίζεται ενεργά το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στην εν λόγω περιοχή, για την προστασία του σημαντικότατου δρυοδάσους της.

Wednesday, March 31, 2010 - 12:22

Το πρόγραμμα της Φολόης τελείωσε, το πρόγραμμα της Φολόης συνεχίζεται…

Το πρόγραμμα της Φολόης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από της Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τον ΕΟΤ, ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και υποβλήθηκε ο οικονομικός του απολογισμός. Όμως, το πετυχημένο αυτό πρόγραμμα θα συνεχιστεί, με ιδιωτική χορηγία αυτή της φορά. Αν και τις μέρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί το πλαίσιο της χορηγίας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το πρόγραμμα της Φόλοης εισέρχεται σε μία νέα φάση.

Tuesday, December 15, 2009 - 21:33

Tον περασμένο Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 11 του μηνός, 42 μέλη της Εταιρίας μαζέψαμε τα σκουπίδια μέσα από το δρυοδάσος της Φολόης, στο πλαίσιο της εκδρομής που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, συνεπικουρούμενοι στο έργο μας από τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Γιώργο Δημόπουλο, ο οποίος συμμετείχε κι αυτός στον καθαρισμό του δάσους και με το αγροτικό του αυτοκίνητο μετέφερε τα απορρίμματα που μαζεύτηκαν την ημέρα εκείνη.

Wednesday, October 14, 2009 - 21:45

Φέτος τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 11 του μηνός, 42 μέλη της Εταιρίας μαζέψαμε τα σκουπίδια μέσα από το δρυοδάσος της Φολόης, στο πλαίσιο της εκδρομής που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, συνεπικουρούμενοι στο έργο μας από τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Γιώργο Δημόπουλο, ο οποίος συμμετείχε κι αυτός στον καθαρισμό του δάσους και με το αγροτικό του αυτοκίνητο μετέφερε τα απορρίμματα που μαζεύτηκαν την ημέρα εκείνη.

Monday, June 15, 2009 - 21:36

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού μας, νωρίς την άνοιξη ολοκληρώθηκαν οι επιλεκτικές φυτεύσεις που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στο πλαίσιο της δράσης της ενίσχυσης της βιοποικιλότητας των υποβαθμισμένων και καμένων εκτάσεων.

Monday, March 16, 2009 - 21:39

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας των φυτεύσεων και της κατασκευής των τεχνητών φωλιών, για το πρόγραμμα της Φολόης. Οι εργασίες ξεκίνησαν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τα είδη των δέντρων και θάμνων που φυτεύτηκαν ήταν: Κουτσουπιές, Ράμνοι, Φιλίκια, Γκορτσιές, Δάφνες, Βιβούρνα, Λιγαριές, Κουμαριές, Αγριελιές και Σπάρτα. Επίσης, στην περιοχή της Πέρσαινας, όπου οι καμένοι θαμνότοποι είχαν ήδη αναγεννηθεί, ένιναν επιλεκτικές περιφράξεις γαι να προστατευθούν τα ευαίσθητα στη βόσκηση φυτά.

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Το πρόγραμμα αυτό της ΕΕΠΦ για το δρυοδάσος της Φολόης, χρηματοδοτείται
για το 2010 από τη
Mercedes-Benz Ελλάς
την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Mercedes Benz logo

Αναζήτηση

Designed by Aris Vidalis based on "Nature" theme by FreeCmsDesigns.com