Ελάτε να καθαρίσουμε το δάσος της Φολόης

Ελάτε να καθαρίσουμε το δάσος της Φολόης

Στο πλαίσιο του προγράμματος της προστασίας του δάσους της Φολόης, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) με την ευγενική χορηγία της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε διοργανώνει την «1η Γιορτή Καθαρισμού του Δάσους της Φολόης» το Σάββατο 7 Μαΐου 2011.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προστασία του δρυοδάσους της Φολόης στην Ηλεία, το οποίο διαθέτει μια εξαιρετικά σημαντική οικολογική, πολιτιστική και αισθητική αξία. Επίσης, επιδιώκει να προωθήσει την ανάδειξη του σπουδαίου αυτού δάσους και να συμβάλει στη διαφύλαξή του.

Στην «1η Γιορτή Καθαρισμού του Δάσους», θα συμμετάσχουν μέλη και φίλοι της Ε.Ε.Π.Φ., οι τοπικοί εθελοντές του προγράμματος, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και φυσικά οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να βοηθήσει στον καθαρισμό του δάσους από τα διάφορα απορρίμματα που δυστυχώς υπάρχουν διάσπαρτα στο δρυοδάσος της Φολόης.

Οι εθελοντές που θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, θα μεταβούν με πούλμαν στην περιοχή από την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 6 Μαΐου, και εκτός από τη συμμετοχή τους στον καθαρισμό του δάσους, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο δρυδάσος της Φολόης και να επισκεφτούν διάφορα αξιοθέατα της περιοχής όπως το Μουσείο του Δάσους, τους καταρράκτες της Νεμούτας κ.α. Η επιστροφή στην Αθήνα θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου. Για τη συλλογή των σκουπιδιών θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός όπως γάντια και σακούλες.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής, στη Γραμματεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (Νίκης 20, 105 57 Αθήνα) στο τηλέφωνο 210 3224944 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eepf.gr.

Ημερομηνία: 
Tuesday, May 3, 2011 - 13:33

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Το πρόγραμμα αυτό της ΕΕΠΦ για το δρυοδάσος της Φολόης, χρηματοδοτείται
για το 2010 από τη
Mercedes-Benz Ελλάς
την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Mercedes Benz logo

Αναζήτηση

Designed by Aris Vidalis based on "Nature" theme by FreeCmsDesigns.com